Bli en uavhengig konsulent for ProData Consult

Hvis du er en uavhengig forretnings- eller IT-konsulent, kan vi tilby deg et stort utvalg av prosjekter for et bredt spekter av kunder. I 2019 leverte vi prosjekter til over 1950 konsulenter og hadde over 250 aktive kunder. Vi samarbeider og har rammeavtaler med de største selskapene i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen og Nederland.

Fordi kundene våre forventer mye av oss, forventer vi mye av konsulentene våre. Blant annet betyr dette at du må ha minimum fem års yrkeserfaring for å kunne jobbe som konsulent for ProData Consult.

Registrer deg

Ønsker du å bli med i et nettverk av de beste business- og IT-konsulentene?

Bli en del av ProData Consults nettverk av freelance IT-konsulenter og få tilgang til IT-prosjekter med noen av de mest kjente selskapene i landet.

Abonner på jobbagenten vår

Hold deg oppdatert på nye freelance IT-prosjekter. Abonner på jobbagenten vår og få beskjed øyeblikkelig når nye prosjekter blir tilgjengelige.

Abonner på jobbagenten

Konsulentene forteller

John Brun:

ProData Consult er definisjonen av profesjonalitet

ProData er en super salgskanal for meg som konsulent! Når jeg er tilgjengelig, trenger jeg en organisasjon i ryggen som støtter meg og promoterer CV-en min, og en salgsstab som kan gjøre en forskjell. ProData Consult har det, og mye mer.

Jeg har gjort forretninger med ProData i nesten ti år. Jeg har hatt en rekke kolleger som har solgt gjennom ProData siden 2002, og min første jobb for dem kom i 2003. Opp gjennom årene har jeg jobbet på stadig flere prosjekter for kundene deres.

De har virkelig et velsmurt maskineri som kjører i kulissene hvor det er folk som vil støtte meg og gi meg hjelp og support, om det skulle være hjelp med fakturering, kontrakter eller leveringer. De har også en svært profesjonell HR-avdeling. Jobben de har gjort med CV-en min er som produktutvikling! Nå gjenspeiler den virkelig ferdighetene mine og gjør det enklere for kundene deres å forstå nøyaktig hva jeg kan bidra med.

Tjenesten deres gir god valuta for pengene, og marginen deres på honorarene jeg får er vel fortjent.

ProData Consult er definisjonen av profesjonalitet, og jeg er stolt av å være tilknyttet dem.


John Brun
prosjektleder og forretningsutvikler

Trine Meinert Ekknud:

Koblingen til ProData Consult er en klar fordel

I januar valgte jeg å slutte i min faste jobb for å bli frilanskonsulent. Jeg trengte en måte å finne utfordringene og prosjektene som passet for meg, og ikke bare være en del av én virksomhets prosjekter. Som fast ansatt er man ikke alltid den beste kandidaten for en spesifikk oppgave. Som konsulent kan jeg ta på meg prosjekter hvor jeg får utnyttet talentene mine på en optimal måte.

Men prosjekter vokser ikke på trær, så jeg begynte å laste opp CV-en min til ulike IT-konsulenthus. ProData Consult var de første som ringte meg. Jeg hadde ikke forventet noe så eksplosivt: de var svært imøtekommende og hadde en svært utadvendt energi. Før jeg visste ordet av det satt jeg i møte med HR-sjefen som hjalp meg finpusse CV-en min og fremheve de riktige punktene. Jeg møtte også salgssjefen som sa han ville begynne å ”selge” meg med det samme. Noen dager senere hadde jeg et møte med min første kunde. Tingenes forløp overgikk mine villeste forventninger!

Det var ikke ProData Consult som gjorde at jeg tok sjansen og satset på frilansyrket, men de gjør drømmen min mulig. Helt på egen hånd ville jeg ikke fått de store oppdragene, siden alle virksomhetene jeg synes er interessante og som har de store jobbene ansetter via konsulenthus. Koblingen til ProData Consult er en klar fordel, da deres store kunder gir meg mitt daglige brød. Og jeg får mulighet til å kjøre egne, små prosjekter som jeg finner interessante på siden."


Trine Meinert Ekknud
prosjektleder

Bo Belvedere Christensen:

Jeg er blitt tildelt oppgaver som passer min erfaring og ekspertise

Den første gangen jeg hørte om ProData Consult, var det fra en venn som hadde vært konsulent for ProData i mange år. Siden jeg hadde et ønsker om å starte som freelance på den tiden, søkte jeg om en oppgave gjennom ProData.

I rekrutteringsprosessen fikk jeg i mine møter med konsulenthuset det inntrykket at det var et veldig systematisk og profesjonelt selskap. Prosessen var overraskende hurtig og det var ingen ubehagelige overraskelser. Helt klart, ProData virket som det rette stedet å være tilknyttet.

PDC arbeidet veldig hardt for å finne oppgaver til meg, men jeg kom dit på et veldig upassende tidspunkt, akkurat på begynnelsen av finanskrisen i 2008. Det var ikke mange spørsmål etter freelancere, men de fant allikevel en oppgave etter en kort ventetid. Etter den første oppgaven har det vært flere gode tilbud.

Det er mitt inntrykk at ProData har en god forståelse av sine klienter og en innsikt i deres behov, noe som sikrer at freelancere får de rette oppgavene i forhold til sine eksisterende ferdigheter og sin erfaring. Det operative oppsettet fungerer veldig bra, med en strømlinjeformet rapporterings og feed back prosess.

Å samarbeide med ProData har vært lønnsomt for meg som freelancer.  Jeg fikk brukt mine spesielle ferdigheter fra starten, jeg har hatt spennende oppgaver for ProData sine klienter og konsulenthuset holder suverene konsulenttilstelninger, hvor man kan ekspandere sine horisonter og sitt nettverk med andre freelancere.

Jeg er veldig glad for å kunne anbefale ProData som et ledende konsulenthus på grunnlag av selskapets dokumenterbare profesjonalisme. Som en konsulent, betyr det at jeg er blitt gjort oppmerksom på mine styrker og min verdi; Jeg er blitt tildelt oppgaver som passer min erfaring og ekspertise og alle de administrative aspektene fungerer strømlinjeformet og kan håndteres hurtig.


Bo Belvedere Christensen
prosjektleder

Andrew Oldacre:

Mine oppdrag hos ProData har vært varierte og interessante

Jeg oppdaget ProData Consult via Internett. Jeg sendte dem en e-post, og ikke lenge etter møtte jeg administrerende direktør. Vi snakket om ProData som foretak og mulighetene her. Det var en vennlig og avslappet stemning, og jeg var komfortabel med teamet.

Oppdragene mine hos ProData har vært varierte og interessante, og det er grunnen til at jeg nå har jobbet for dem i seks år. For meg som ikke er skandinav, har det gitt meg en mulighet til å utforske nye virksomheter og kulturer.

Jeg setter også pris på den gode kommunikasjonen og direkte tilnærmingen som forenkler administrasjonen i virksomheten.

Jeg anbefaler andre konsulenter å jobbe for ProData, da arbeidsvilkårene er gode og konsulentene har et solid nettverk.


Andrew Oldacre
prosjektleder og forretningsutvikler

Daniel Petersson:

Mitt generelle inntrykk av ProData er veldig bra

Da jeg bestemte meg for å bli frilanskonsulent for halvannet år siden, fant jeg ProData Consult via Google da jeg var på utkikk etter mitt aller første oppdrag.

ProData brukte tid på å forbedre CV-en min, oppdatere prosjektbeskrivelser osv. Evalueringen ga meg en bedre forståelse av hva kunder ser etter i en CV. Jeg har fått mye positiv respons på CV-en min siden den gang, og oppgraderingen har vært flott for meg og min virksomhet!

Det er alltid vanskelig å finne de riktige oppdragene, men ProData ser ut til å ha svært gode kunder og interessante prosjekter. I tillegg har alt gått på skinner når jeg har vært ute på ProData-oppdrag: faktureringen fungerer knirkefritt, og timelistene er ikke trøblete. Regnskapsavdelingen jobber ordentlig og raskt. Jeg setter også pris på menneskene jeg har snakket med hos ProData: de virker svært dyktige i jobben sin, og har stor innsikt i bransjen.

Jeg har allerede anbefalt mine gamle kolleger å ta kontakt med virksomheten. Hovedsakelig fordi jeg har et generelt godt inntrykk av ProData, og virksomheten har alltid vært ærlig overfor meg, og det setter jeg svært høyt. Det virker også som de ser på forholdet til kundene sine på lang sikt, hvilket er noe konsulentbransjen kan ta lærdom av.


Daniel Petersson
utvikler og IT-konsulent

Hendrik Hansen:

Det tok bare én uke før jeg fikk mitt første oppdrag

Jeg hørte om ProData Consult fra en kollega som hadde jobbet for virksomheten, deretter fant jeg mer informasjon på nettsiden. Jeg hadde da vært frilanser i fire år.

Etter at jeg hadde postet CV-en min på nettsiden og vært i et møte med HR-sjefen, som hjalp meg finpusse CV-en, tok det bare én uke før jeg hadde mitt første oppdrag hos MAN Diesel. En kontrakt som senere ble utvidet flere ganger. Siden den gang har jeg fått oppdrag hos e-Boks og Saxo Bank, hvor jeg fremdeles arbeider. Fra tid til annen har jeg også vært involvert i sparring og estimering av oppgaver med fast pris.

De potensielle oppdragene jeg blir tilbudt er alltid reelle. Omtrent én tredjedel av de jeg har vært involvert i har resultert i en kontrakt. Og hvis det er noe jeg vil diskutere med ProData mens jeg er på et oppdrag, er det alltid lett å komme i kontakt med den riktige personen.

Mitt inntrykk er at ProData er en virksomhet som jobber iherdig med å ta inn gode oppdrag, og dermed tiltrekke seg gode konsulenter. ProData har også en klar tanke om hvordan de kan gjøre det bedre enn sine konkurrenter. Jeg har opplevd dette i sammenheng med CV-en min, hvor god sparring er uvurderlig for meg som konsulent, og også for ProData, da en god CV øker sjansen for å få intervju og følgelig få kontrakten. ProData har klart å strømlinjeforme prosesser og skape et flott konsept: Det er prosedyrer for håndtering av introduksjon, CV-gjennomlesing, et CV-system med integrert tidsregistrering (et som er ganske greit å bruke, i motsetning til det vi ser andre steder), relativt enkle og standardiserte kontrakter og en HR-avdeling som sikrer at alle forespørsler samsvarer med konsulentens evner. Det sistnevnte er gull verdt for meg som konsulent, for jeg slipper da å sløse tid på forespørsler som fører ingensteds.

Jeg kan absolutt anbefale ProData til andre konsulenter da du får gode og spennende oppdrag som kan bidra til faglig utvikling.


Hendrik Hansen
utvikler og systemdesigner

Hvorfor satse som uavhengig konsulent?

Ser du etter større variasjon i oppdragene dine? Vil du ha større innflytelse når det gjelder hvilke prosjekter du jobber på? Da er kanskje det å arbeide som uavhengig konsulent noe for deg! Som konsulent får du:

 • større frihet til å velge dine egne oppgaver og prosjekter
 • bedre lønn - du kan tjene opptil 100 % mer (men husk at du selv har ansvaret for ferie- og pensjonssparing)
 • en dynamisk karriere med et stort utvalg av prosjekter og spennende utfordringer
 • muligheten til å gjøre en forskjell i kundens organisasjon.

Med de mange mulighetene som åpner seg gjennom en karriere som uavhengig konsulent, følger det også med noen utfordringer: Du må finne deg raskt til rette i en ny organisasjon, ta ansvar og levere resultater raskt. Hvis du mestrer denne måten å jobbe på, er du godt rustet til å dra nytte av de mange fordelene en karriere som uavhengig konsulent kan gi.

Fra ansatt til uavhengig konsulent

Er du i en fast jobb, har du over fem års erfaring som forretnings- eller IT-konsulent og kunne du tenke deg å bli en uavhengig konsulent? Vi hjelper deg gjerne med å finne ditt første prosjekt. Vi kan imidlertid ikke hjelpe deg hvis du er ansatt hos en av kundene våre.

Hvordan håndtere overgangen fra ansatt til uavhengig konsulent:

 1. Den tryggeste måten

  Registrer deg og fyll ut CV-en din hos ProData Consult. Ikke lever inn oppsigelsen før du har fått tildelt din første jobb. Med denne tilnærmingen må kunden være villig til å vente til oppsigelsestiden din er over. Det betyr at det kan ta lenger tid å finne den første oppdraget ditt, fordi de fleste kundene ønsker konsulenter som kan starte på kort varsel.

 2. Den raskeste måten

  Registrer deg og fyll ut CV-en din hos ProData Consult. Lever oppsigelsen din og informer ProData Consult om når du vil være tilgjengelig for oppdrag. Dette gjør det lettere for oss å selge deg inn, noe som betyr at du vil få det første prosjektet ditt raskere. Du vil imidlertid løpe en større økonomisk risiko med denne tilnærmingen.

Det er viktig å avslutte ditt nåværende arbeidsforhold på en rettferdig og anstendig måte. Avslutt eventuelle pågående prosjekter og gjør deg tilgjengelig med hensyn til overføring av kunnskap og produkter. Som uavhengig IT-konsulent lever du av nettverket ditt, og din nåværende arbeidsgiver kan en dag bli din fremtidige kunde.

Du må være selvstendig næringsdrivende

Fordi konsulentavtaler inngås mellom bedrifter, ikke enkeltpersoner, må du være registrert som selvstendig næringsdrivende. Dette betyr blant annet at du må:

 • registrere et foretak
 • velge selskapsform (enkeltmannsforetak eller aksjeselskap) - det kan være fordeler og ulemper med begge
 • gjøre deg kjent med reglene for beskatning og fradrag og andre økonomiske aspekter av selvstendig næringsvirksomhet
 • avgjøre hvorvidt du ønsker å engasjere regnskapsfører

Vi anbefaler at du engasjerer en regnskapsfører

Å håndtere alle aspekter av en selvstendig næringsvirksomhet kan være komplisert, og derfor anbefaler vi at du engasjerer en regnskapsfører, spesielt hvis dette er første gang du starter opp som uavhengig konsulent. En regnskapsfører kan bidra med å avklare ulike alternativer og gi deg råd. Etter hvert som du blir mer kjent med reglene, trenger du kanskje ikke lenger bruke en egen regnskapsfører.

Bli en uavhengig konsulent hos ProData Consult

Hvis du ønsker å bli en konsulent for ProData Consult, må du registrere deg og gi oss CV-en din.

Registrer deg

ProData Consult lagrer data i din nettleser / enhet ved hjelp av cookies for statistikk og optimalisering av våre nettsteder og eventuelt for målrettet annonsering. Ved å godta, gir du oss ditt samtykke til denne bruken av cookies. Les våre personvernregler for mer informasjon. Du kan alltid trekke samtykket ditt her: Personvernerklæring og informasjonskapsler

Nettstedet krever bruk av "Nødvendige cookies". Våre nødvendige cookies brukes kun for å levere et fungerende nettsted og webservice.

Utvalgte tredjepartstjenester kan lagre cookies for å plassere relevante annonser som skal leveres til deg på tredjeparts nettsteder.